Nieuw op Vakbeurs Duurzaam Verwarmd: dagelijkse congressen (gratis voor onze leden)

 

Van dinsdag 12 t/m donderdag 14 april 2022 vinden de vakbeurzen Solar Solutions International en Duurzaam Verwarmd voor de 9e keer plaats. De goedbezochte vakbeurzen profileren zich nog nadrukkelijker als kennisplatform door drie spraakmakende congressen te organiseren. Vanuit Vereniging Warmtepompen levert voorzitter Frank Agterberg een bijdrage aan het congresprogramma en geeft Technisch Secretaris Jurgen Oosterling een presentatie op het seminarplein.

 

Op woensdag 13 april om 11.00 uur neemt Frank Agterberg de congresbezoekers mee in de rol van bodemenergie en warmtepompen in de transitievisies. Tijdens het congres van 13 april zal Frank tevens als dagvoorzitter het congres vakkundig leiden. Toegang voor leden van Vereniging Warmtepompen is gratis. Met een kaartje voor het congres kunt u ook de vakbeurzen bezoeken. Daar kunt u in de middag op het seminarplein om 15.05 uur de sessie van Jurgen Oosterling bijwonen over geluidsnormen van buitenunits. Aansluitend houdt Vereniging Warmtepompen van 15.30 tot 16.30 een netwerkborrel, óók op het seminarplein.

 

Congres + lunch + beursbezoek

De congressen vinden iedere beursdag plaats van 9:00 tot 13:00. Deelnemers kunnen de inhoud nabespreken tijdens een geheel verzorgde lunch, waarna zij met hun congresticket ook de vakbeurzen Solar Solutions International en Duurzaam Verwarmd kunnen bezoeken.

 

De thema’s van de congressen zijn als volgt:

Dinsdag 12 april: Congres ‘Grootschalige zonprojecten’
In de dynamische solar-sector is toekomstbestendigheid van essentieel belang. Het is zaak bij te blijven met de laatste ontwikkelingen. Waar liggen de kansen bij grootschalige zonprojecten? En wat zijn de knelpunten? Verscheidene experts buigen zich over deze kwestie op 12 april. Zoals Ed Nijpels van het Klimaatakkoord, die Versnelling in het Klimaatakkoord behandelt. Of Steven Heshusius van Dutch New Energy Research, die een exposé geeft over de marktverwachtingen van zonprojecten in Nederland. Hoe het inzetten van batterijen eruit ziet vertelt Wiebe van Emsbroek van Sunrock tijdens zijn lezing ‘De impact van een 1 MW batterij bij een 4 MW pv-dakproject’.

Woensdag 13 april: Congres ‘Transitievisie Warmte in de praktijk’
Het indienen van een Transitievisie Warmte is één ding, het uitvoeren is een heel ander verhaal. Waar begin je? Hoe vind je de juiste partij? Leer van partijen die het pad al bewandeld hebben tijdens het Congres ‘Transitievisie Warmte in de praktijk’. Individuele of collectieve warmte in de wijk? Op die vraag zal Frits Verhoef van econic antwoord geven. Frank Agterberg van Vereniging Warmtepompen en Branchevereniging Bodemenergie gaat dieper in op de rol van bodemenergie en warmtepompen in de transitievisies en waar gemeenten daarbij aan moeten denken. #hoedan? vragen veel gemeentes zich af. Thomas Piessens van Techniek Nederland Nederland gaat het uitleggen.

Donderdag 14 april: Congres ‘Verduurzaming Bouw’
De bouw heeft steeds meer te maken met verduurzamingseisen. Het Bouwbesluit, BENG-normen en energielabels, verplichtingen waar elk gebouw aan moet voldoen. Hiervoor is specialistische kennis nodig, die niet elk bedrijf in huis heeft. In het Congres ‘Verduurzaming Bouw’ wordt er gekeken naar methoden en oplossingen. Zo bespreekt Onno Dwars van Balast Nedam 100% circulaire bouw, kijkt Olaf Oosting van Valstar Simonis naar de uitdaging van circulair installeren en stippelt Joël Franken van Wijmakenenergie de weg naar Energielabel C voor kantoren uit.

 

Gratis ticket

Geïnteresseerd in deze onderwerpen? Meld u dan nu aan voor het congres. Met de code WARMTEPOMP krijgt u een gratis ticket (normale waarde €159). Met dit ticket heeft u niet alleen toegang tot het congres, maar kunt u na afloop ook de vakbeurzen Solar Solutions International en Duurzaam Verwarmd bezoeken, de sessie van Jurgen Oosterling bijwonen én naar de netwerkborrel van Vereniging Warmtepompen komen. Kijk voor het gehele programma en meer informatie op de website van Duurzaam Verwarmd.

 

Wij hopen u te ontmoeten!

 

Geschreven op:

Datum maandag, feb 21

Onze leden

Dé brancheorganisatie voor warmtepompen in Nederland

Voorheen DHPA (Dutch Heat Pump Association)

Vereniging Warmtepompen

Postbus 5135
1410 AC Naarden

E-mailadres

Site informatie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief