Invoering nieuwe MPG uitgesteld met zes maanden


De nieuwe MilieuPrestatie Gebouwen, de MPG, is uitgesteld. De nieuwe MPG gaat niet per 1 januari 2025 in, maar zes maanden later, op 1 juli 2025. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken begin april bekend. De Jonge heeft veel reacties ontvangen op het voorgenomen wijzigingsbesluit voor de MPG. Omdat hij die allemaal wil verwerken wordt het besluit uitgesteld.

”In totaal heb ik ruim 100 reacties ontvangen, verdeeld over beide wijzigingsvoorstellen”, schrijft De Jonge in een brief aan de Tweede Kamer. ”Dit aantal reacties stemt mij tevreden en leert mij dat het onderwerp terecht zeer leeft. Tevens geeft het mij de gelegenheid om de voorstellen nog enigszins te verbeteren. Naast de voornoemde positieve reacties op het voorstel, zijn er ook kritische reacties op onderdelen van de geconsulteerde wijzigingsvoorstellen. Meerdere partijen geven aan dat de voorbereidingstijd voor partijen in de bouw voldoende moet zijn. Ze vragen in hun reacties om een langere periode tot inwerkingtreding van de wijzigingen.”

In een reactie aan Bouwwereld zegt een woordvoerder van de minister dat er idealiter een half jaar tussen het besluit en de inwerkingtreding van de MPG zit.

Geschreven op:

Datum dinsdag, apr 16

Onze leden

Dé brancheorganisatie voor warmtepompen in Nederland

Voorheen DHPA (Dutch Heat Pump Association)

Vereniging Warmtepompen

Postbus 5135
1410 AC Naarden

E-mailadres

Site informatie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief