1. Home
  2.  → Over ons

Over ons

Vereniging Warmtepompen is sinds 2016 dé brancheorganisatie voor leveranciers van warmtepompen in de woningbouw en utiliteit. Ze is ontstaan door samenvoeging van de voormalige Dutch Heat Pump Association (DHPA) en de VERAC (Vereniging van leveranciers van airconditioningapparatuur).

Onze voornaamste doelstelling is bijdragen aan de energietransitie door middel van verduurzaming van de gebouwde omgeving: woningen, bedrijfsgebouwen en instellingen.

Energiebesparing, CO2-emissie reductie en het gebruik van hernieuwbare energie staan centraal. In de bestaande bouw ligt het grootste deel van het energiegebruik van de totale woningbouw en de utiliteit in Nederland. Ook voor de nieuwbouw kunnen warmtepompen, zowel volledig elektrisch als in hybride uitvoering, een krachtige verduurzaming bewerkstelligen.

Ondersteunend aan onze doelstelling willen we:

Als brancheorganisatie het centrale aanspreekpunt zijn.

Bijdragen aan uniforme regelgeving met betrekking tot normering van product en installatie op landelijk en Europees niveau.

Participeren in beleidsbepalende beslissingen van de landelijke en decentrale overheid.

Streven naar onderscheidende energietarieven voor gebruikers van warmtepompen.

Afstemming van merk- en conceptonafhankelijke promotionele activiteiten door derden.

Organisatie

Onze organisatie bestaat uit:

In vogelvlucht

Bekijk ook onze leaflet voor meer informatie:
Lid worden van Vereniging Warmtepompen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij lobbyen voor een duurzaam Nederland

Wij behartigen op professionele wijze uw belangen. We stimuleren het maatschappelijk bewustzijn en verbeteren marktcondities.

Door te opereren op het gebied van markt en beleid, kwaliteitsborging en kennis, managen wij alle relevante aspecten van de markt in uw belang. Dat gaat om zowel (inter)nationaal strategische zaken als het klimaatakkoord met bijbehorende instrumenten, zoals de ISDE-subsidie.

Kwaliteitsregelingen vormen ook een belangrijk onderdeel van de agenda. Dit betreft kwaliteit van apparatuur, systeem én van installatiewerk. Gezien de energietransitie en een toenemend kwaliteitsbesef in de keten, is onze (lobby-)agenda goed gevuld.

Onze professionaliteit ligt ook in krachtenbundeling bij gedeelde belangen en selectieve communicatie naar geprioriteerde doelgroepen voor maximale impact.

Onze leden

Dé brancheorganisatie voor warmtepompen in Nederland

Voorheen DHPA (Dutch Heat Pump Association)

Vereniging Warmtepompen

Postbus 5135
1410 AC Naarden

E-mailadres

Site informatie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief