1. Home
  2.  → 
  3. Warmtepompen
  4.  → Warmtepomp in het nieuws

Warmtepomp in het nieuws

Hybride warmtepomp in trek: ‘Goede tussenstap naar gasloos’

Hybride warmtepompen winnen terrein in de strijd tegen klimaatverandering en hoge energierekeningen. Volgens de grootste fabrikanten groeit de vraag aanzienlijk en nieuwe subsidieregels maken de aankoop aantrekkelijker voor huiseigenaren. Een hybride warmtepomp is een...

Lees meer
Gasverbruik drie keer lager bij hybride warmtepomp

Gasverbruik drie keer lager bij hybride warmtepomp

Met de Installatiemotor onderzoekt het RVO doorlopend de prestaties van warmtepompen in Nederland. Uit dit monitoringstraject blijkt onder meer dat het gasverbruik van huishoudens met een hybride warmtepomp drie keer zo laag is. “Op jaarbasis levert de warmtepomp een bijdrage van twee derde aan de totale warmtevraag voor cv (dus exclusief tapwater). Dit kan direct vertaald worden in een verlaging van de gasvraag met twee derde”, aldus de onderzoekers.

Lees meer
Groei verkoop warmtepompen in Nederland

Groei verkoop warmtepompen in Nederland

Voorlopige cijfers van de Vereniging Warmtepompen geven aan dat de afzet van warmtepompen in 2020 stabiel is doorgegroeid met in de woningbouw een y-o-y groei van 29%. Voor een succesvolle energietransitie moeten de verkoopcijfers van warmtepompen nog flink aantrekken. En hierover is Frank Agterberg, voorzitter van Vereniging Warmtepompen, optimistisch.

Lees meer

Installatietotaal: Onderzoek naar conformiteit prestaties warmtepompen

De Vereniging Warmtepompen (VWP) verwelkomde het door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gepubliceerde rapport ‘Warmtepompen; Toezichtactie naleving producteisen’. ILT onderzocht de conformiteit van de prestatie van warmtepompen met de eisen voor ‘ecologisch ontwerp voor ruimteverwarmingstoestellen’ volgens de Europese Verordening 813/2013 (Ecodesign).

Lees meer

Dé brancheorganisatie voor warmtepompen in Nederland

Voorheen DHPA (Dutch Heat Pump Association)

Vereniging Warmtepompen

Postbus 5135
1410 AC Naarden

E-mailadres

Site informatie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief