1. Home
  2.  → 
  3. Warmtepompen
  4.  → Warmtepomp in het nieuws

Warmtepomp in het nieuws

Warmtepomp breekt door in woningbouw, maar de grote groei in utiliteitsbouw moet nog komen

Warmtepomp breekt door in woningbouw, maar de grote groei in utiliteitsbouw moet nog komen

Op woensdag 16 november 2022 is het Nationaal Warmtepomp Trendrapport 2023 door DNE Research gepubliceerd. Het rapport analyseert en duidt niet alleen de ontwikkelingen van de afgelopen jaren, maar geeft ook prognoses van de Nederlandse warmtepompenmarkt. Het Trendrapport benadrukt dat de warmtepomp zijn rol in de verwarming én koeling van woningen inmiddels heeft gevonden, maar dit ging allerminst vanzelf. Voor het slagen van de energietransitie is het cruciaal dat de randvoorwaarden zo snel mogelijk op orde zijn.

Lees meer

Je kop stoten tegen het (prijs)plafond

Op 1 januari 2023 gaat de omgevingswet definitief níet in. Daarmee blijft ook de ruimtelijke inpassing van omgevingswarmte van warmtepompen als hernieuwbare bron nog even bij het oude. Dat zou  beter kunnen zijn voor de energietransitie omdat er anders misschien beperkingen in het verschiet liggen. Zoals voor bodemenergie dreigt te gebeuren in de provincie Noord-Brabant. Dat moeten we nou net niet hebben gezien de belangrijke opgave waar we met z’n allen voor staan.

Lees meer
Extra subsidie voor warmtepompen, isolatie en zonneboilers in koophuizen

Extra subsidie voor warmtepompen, isolatie en zonneboilers in koophuizen

In 2022 komt er 62 miljoen euro extra beschikbaar voor woningeigenaren die hun huis willen verduurzamen. Het gaat om uitbreiding van de ISDE-subsidie, die woningeigenaren kunnen aanvragen voor het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp of zonneboiler wil aanschaffen. Ook zijn subsidies voor het isoleren van huizen of een aansluiting op het warmtenet. Deze 62 miljoen euro extra is sinds 18 oktober al beschikbaar.

Lees meer
Doorbraak warmtepomp in bestaande bouw

Doorbraak warmtepomp in bestaande bouw

Vakblad Gawalo interviewde Frank Agterberg, voorzitter van Vereniging Warmtepompen, over de enorme groei in het aantal verkochte en geïnstalleerde warmtepompen. Ook de forecast voor 2022 met een substantieel gestegen aandeel in de bestaande bouw komt aan bod in het artikel en de visie van Vereniging Warmtepompen op de (markt)ontwikkelingen en verdere groei in de toekomst.

Lees meer

Dé brancheorganisatie voor warmtepompen in Nederland

Voorheen DHPA (Dutch Heat Pump Association)

Vereniging Warmtepompen

Postbus 5135
1410 AC Naarden

E-mailadres

Site informatie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief