1. Home
  2.  → Nieuws

Nieuws

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen omtrent warmtepompen? Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Toen: 25 jaar aircovereniging VERAC Nu: verder in Vereniging Warmtepompen

In het magazine RCC K&L van februari 1998 stond een bericht over het 25-jarig jubileum van de Vereniging van Leveranciers van Airconditioning Apparatuur (VERAC). Dat zou betekenen dat deze vereniging inmiddels haar 50-jarig jubileum kan vieren. Dat jubileumfeest komt er echter niet; de VERAC bestaat niet meer want deze is begin 2017 en is opgegaan in Vereniging Warmtepompen (voorheen DHPA). Tijd voor een terugblik. 

Lees meer

Wijzigingen NTA8800 in 2023

In 2023 werkt de NEN-projectgroep Energie Prestatie Gebouwen (EPG) in opdracht van het ministerie van BZK verder aan de NTA8800 prestatieberekeningsmethode. Dit jaar worden drie wijzigingen geïmplementeerd, die voor warmtepompen relevant zijn. Ook heeft Vereniging Warmtepompen zeven onderwerpen aangedragen voor uitwerking en 2023 en implementatie in 2024, die alle zeven zijn gehonoreerd.

Lees meer

TenneT: in 2030 mogelijk te weinig elektriciteit

In opdracht van het ministerie van EZK bracht netbeheerder TenneT het rapport Monitoring Levenszekerheid 2022 uit. In het rapport analyseert TenneT of er voldoende productiecapaciteit beschikbaar is om aan de Nederlandse elektriciteitsvraag te voldoen. TenneT concludeerde dat in 2030 mogelijk voor het eerst de leveringszekerheidsnorm van het elektriciteitssysteem kan worden overschreden.

Lees meer

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Onze leden

Dé brancheorganisatie voor warmtepompen in Nederland

Voorheen DHPA (Dutch Heat Pump Association)

Vereniging Warmtepompen

Postbus 5135
1410 AC Naarden

E-mailadres

Site informatie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief