100 miljoen kuub gas bespaard in januari met warmtepompen

 

Door het toenemende aantal warmtepompen in Nederland wordt de bijdrage aan de verduurzaming steeds meer en steeds beter zichtbaar. In januari van dit jaar droegen warmtepompen bij aan 30 procent meer groene warmte dan in dezelfde periode van 2023, wat resulteerde in een besparing van 100 miljoen kubieke meter gas. De totale hoeveelheid opgewekte groene energie steeg met 9 procent ten opzichte van januari 2023. Dat blijkt uit de maandcijfers van Energieopwek.nl  

Bron: Change.Inc

Energieopwek.nl is een samenwerking van het Nationaal Klimaat Platform met EnTranCe/Hanzehogeschool Groningen, Tennet en Gasunie. Op de website van Energieopwek.nl worden statistieken en real-time informatie verstrekt over de productie van duurzame energie in Nederland. Het biedt inzicht in hoeveel duurzame energie er op elk moment wordt opgewekt en draagt bij aan het bewustzijn over de transitie naar schone energiebronnen. Deze informatie kan nuttig zijn voor zowel beleidsmakers, energie-experts als geïnteresseerde burgers om de ontwikkeling van duurzame energiebronnen te volgen en te analyseren.

Het groeiende aandeel van warmtepompen aan de verduurzaming van energie komt voornamelijk doordat er simpelweg steeds meer geïnstalleerd worden. In 2023 zijn er 150.000 nieuwe warmtepompen in de woningbouw geïnstalleerd.

Lees ook:
2023 topjaar voor warmtepompen ondanks stagnatie groei in vierde kwartaal
Kun je je huis echt verwarmen met koude lucht?

 

Geschreven op:

Datum maandag, feb 05

Onze leden

Dé brancheorganisatie voor warmtepompen in Nederland

Voorheen DHPA (Dutch Heat Pump Association)

Vereniging Warmtepompen

Postbus 5135
1410 AC Naarden

E-mailadres

Site informatie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief