Anne Medema gestart als Technisch Secretaris bij Vereniging Warmtepompen

 

We zijn verheugd te kunnen melden dat we er sinds 1 november een nieuwe Technisch Secretaris bij hebben, ter versterking van het team van Vereniging Warmtepompen. We heten Anne Medema van harte welkom! Graag geven wij Anne de gelegenheid zichzelf aan u voor te stellen: 

Ik ben Anne Medema, 42 jaar en woon met mijn vriendin in een mooie woontoren in Rotterdam. Ik heb werktuigbouwkunde, richting energietechniek, gestudeerd aan de TH Rijswijk. Door mijn afstudeeropdracht in 2006 kwam ik voor het eerst in aanraking met warmtepompen. De opdracht was het optimaliseren van het koudetechnische gedeelte van een combiwarmtepomp voor de woningbouw. Mijn interesse voor de techniek van warmtepompen is door die opdracht fiks aangewakkerd.

In meerdere na mijn studie volgende banen heb ik kennis opgedaan van bij warmtepompen veel toegepaste technieken zoals gesloten en open bodemenergiesystemen en klimaat- en procesinstallaties. In mijn huidige baan bij de vastgoedafdeling van de Technische Universiteit Delft heb ik een collectief koude- en warmtenet mogen realiseren waarbij gebouwen onderling warmte en koude uit kunnen wisselen en de bronnen alleen het netto tekort aanvullen. Op deze wijze wordt de warme en koude zijde van de warmtepompen optimaal benut terwijl de schaars in de ondergrond aanwezige opslagcapaciteit niet meer dan nodig wordt gebruikt. Momenteel werk ik aan de ontwikkeling van een grote koudecentrale voor proceskoeling voor onderzoek naar quantum-technologie en een warmtepompcentrale op hoge temperatuur bij een geothermiebron voor de verwarming van de oudere gebouwen op de campus en woningen in de gemeente Delft.

Mijn interesse voor warmtepompen is eerst vooral technische geweest. Door de jaren heen werd de urgentie van de energietransitie echter steeds duidelijker, zoals veel mensen gelukkig inmiddels beseffen. Het gaat best goed met de warmtepomp in Nederland en dat komt o.a. door de inspanningen van de Vereniging Warmtepompen. Ik wil mijn kennis en kunde graag inzetten om als Technisch Secretaris daar ook een steentje aan bij te dragen.

Bent u lid van Vereniging Warmtepompen en heeft u vragen van technische aard? Aarzel dan niet contact met Anne en/of collega-Technisch Secretarissen Charles Geelen en Marijn Beekman op te nemen via [email protected].

 

Geschreven op:

Datum woensdag, nov 08

Onze leden

Dé brancheorganisatie voor warmtepompen in Nederland

Voorheen DHPA (Dutch Heat Pump Association)

Vereniging Warmtepompen

Postbus 5135
1410 AC Naarden

E-mailadres

Site informatie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief