1. Home
  2.  → 
  3. Homepage
  4.  → Brabant, saboteer je duurzame ambities niet!

Brabant, saboteer je duurzame ambities niet!

 

Door bodemenergie buitenspel te zetten, dreigen de bestuurders van de provincie Noord-Brabant het kind met het badwater weg te gooien en enorme duurzaamheidskansen te laten liggen. Hoe zit het dan met die ambitieuze plannen op het gebied van duurzaamheid? Frank Agterberg, voorzitter van Branchevereniging Bodemenergie, schreef een opiniestuk dat vandaag in het Brabants Dagblad is gepubliceerd, met een dringende oproep aan de Brabantse Provinciale Staten, de coalitiepartijen en de oppositie.

Op vrijdag 3 december besluiten de Provinciale Staten over de nieuwe regels. Het is nog niet te laat: dit is een kans om dit deel van de plannen te heroverwegen zodat de bestuurders zich kunnen informeren over beter beleid. Als Brabant de eigen energietransitie niet wil belemmeren, is een pas-op-de-plaats van groot belang.

Lees het volledige opiniestuk in het Brabants Dagblad.

Al vanaf het moment dat bekend werd dat vaststelling van de Omgevingsverordening van de provincie Brabant deze kansen voor verduurzaming zou laten liggen, is Branchevereniging Bodemenergie o.a. bezig met het beïnvloeden van het debat hierover, om het dreigende einde van (gesloten) bodemenergiesystemen in Brabant te voorkomen. Lees voor meer achtergrondinformatie hierover ook de volgende artikelen op de website van Branchevereniging Bodemenergie:

Brabant op slot voor bodemwarmtepompen?

BodemenergieNL sluit aan bij onderzoeksteam Bodemenergie in Noord-Brabant | Bodemenergie

Brabantse concept Omgevingsverordening ter consultatie

Omgevingsverordening provincie Brabant

Geschreven op:

Datum vrijdag, dec 03

Onze leden

Dé brancheorganisatie voor warmtepompen in Nederland

Voorheen DHPA (Dutch Heat Pump Association)

Vereniging Warmtepompen

Postbus 5135
1410 AC Naarden

E-mailadres

Site informatie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief