1. Home
  2.  → 
  3. Homepage
  4.  → Doorbraak warmtepomp in bestaande bouw

Doorbraak warmtepomp in bestaande bouw

 

Vakblad Gawalo interviewde Frank Agterberg, voorzitter van Vereniging Warmtepompen, over de enorme groei in het aantal verkochte en geïnstalleerde warmtepompen. Ook de forecast voor 2022 met een substantieel gestegen aandeel in de bestaande bouw komt aan bod in het artikel en de visie van Vereniging Warmtepompen op de (markt)ontwikkelingen en verdere groei in de toekomst.

Want de verkopen van warmtepompen gaan hard. Dat komt niet alleen door de hoge gasprijs. Er is vanaf 2015 al een stijgende trend te zien in het aantal geïnstalleerde warmtepompen. Deze trend is aangejaagd door de aardgasvrije nieuwbouw en de ISDE-subsidie. De hoge gasprijs zorgt nu voor de definitieve doorbraak, met name in de bestaande bouw. Dat geldt niet alleen voor hybride warmtepompen, ook all-electric warmtepompen worden steeds vaker in bestaande woningen geïnstalleerd.

Lees het volledige artikel* op de website van Gawalo.

* Het artikel is gratis te lezen. Registreren hiervoor is tot en met 13 oktober 2022 niet nodig, daarna kunt u dit artikel alsnog gratis lezen door u te registreren met uw e-mailadres. 

 

Geschreven op:

Datum dinsdag, okt 11

Onze leden

Dé brancheorganisatie voor warmtepompen in Nederland

Voorheen DHPA (Dutch Heat Pump Association)

Vereniging Warmtepompen

Postbus 5135
1410 AC Naarden

E-mailadres

Site informatie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief