1. Home
  2.  → 
  3. Homepage
  4.  → Ecodesign verplichtingen voor warmtepompen worden gehandhaafd

Ecodesign verplichtingen voor warmtepompen worden gehandhaafd

Ecodesign verplichtingen voor warmtepompen worden gehandhaafd. Vereniging Warmtepompen verwelkomt dat ILT wijst op verantwoordelijkheden bij verkoop verwarmingsapparatuur. 

De Inspectie Leefomgeving en Transport kondigde vandaag aan om handhavend te gaan optreden tegen leveranciers van verwarmingsapparatuur, waaronder warmtepompen, als die niet aan de Ecodesign-wetgeving voldoet en/of als niet alle productinformatie openbaar toegankelijk is in het Europees productregister voor energie-etikettering (EPREL).

Het bericht van ILT meldt dat “de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) tijdens inspecties van verwarmingsapparatuur constateert dat sommige aanbieders, zoals technische groothandels en webwinkels, verwarmingsapparatuur verkopen die volgens de fabrikant voor een ander gebruiksdoel is gemaakt. Hoger energieverbruik en lagere prestaties dan verwacht zijn hiervan het gevolg.”

De Vereniging Warmtepompen verwelkomt deze actie van de ILT. Het voldoen aan de Ecodesign wetgeving en de publieke toegankelijkheid van gegevens over de beoogde toepassing van de aangeboden apparatuur beschermt eindgebruikers tegen oneigenlijke installaties. Voorts draagt de aangekondigde handhaving bij aan een gelijk speelveld voor alle leveranciers.

“Vereniging Warmtepompen maakt zich over beide zaken geen grote zorgen omdat consumenten via goede installateurs ‘hun huiswerk doen’ en daardoor bij gerenommeerde leveranciers kopen. 97% van de markt weet de apparatuur van onze leden te vinden” aldus Frank Agterberg, voorzitter van de branchevereniging.

 

Geschreven op:

Datum dinsdag, dec 21

Onze leden

Dé brancheorganisatie voor warmtepompen in Nederland

Voorheen DHPA (Dutch Heat Pump Association)

Vereniging Warmtepompen

Postbus 5135
1410 AC Naarden

E-mailadres

Site informatie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief