Elektrificatie in versnelling: Werkgroep Smart Grids zoekt uitbreiding!

 

Vereniging Warmtepompen ziet een behoorlijke versnelling van de verdere elektrificatie op onze maatschappij afkomen. Waar de aandacht eerst met name op hoogspanning gericht was is nu ook laagspanning onderwerp van discussie. Deze discussie zal op termijn moeten leiden tot oplossingen om de netcongestie het hoofd te bieden. Verwarmen, koelen en transport stellen immers ook op wijkniveau steeds meer eisen aan het net.

Om de rol van de warmtepomp hierin verder te onderzoeken, collegiale kennis uit te wisselen en projecten op te starten die kunnen bijdragen aan oplossingen, heeft Vereniging Warmtepompen een werkgroep Smart Grids. Mede omdat wij de warmtepomp zien als onderdeel van de oplossing. Als onderdeel van een home energy management system met intelligente aansturingsmogelijkheden kan een warmtepomp een belangrijke positieve bijdrage leveren aan de uitdaging om netcongestie tegen te gaan.

Als lid van onze vereniging kunt u zich nog aanmelden voor onze werkgroep Smart Grids door een email te sturen naar [email protected].

Wij zien uw komst, maar vooral uw bijdrage aan deze werkgroep, met veel plezier tegemoet!

Geschreven op:

Datum maandag, sep 25

Onze leden

Dé brancheorganisatie voor warmtepompen in Nederland

Voorheen DHPA (Dutch Heat Pump Association)

Vereniging Warmtepompen

Postbus 5135
1410 AC Naarden

E-mailadres

Site informatie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief