Erkenningsregeling installatie (lucht-water) warmtepompen


InstallQ heeft begin 2021 een Technische Commissie (TC) opgericht om de bestaande maar weinig gebruikte erkenningsregeling warmtepompen te updaten. Onze nieuwe technisch secretaris Jurgen Oosterling behartigt de belangen van Vereniging Warmtepompen daarin. De nadruk ligt – uiteraard –  op de installatiebranche. De regeling heeft als overkoepelend doel om het vertrouwen in de markt te bevorderen door een gegarandeerde installatiekwaliteit.

De InstallQ TC werkt aan een inhoudelijke erkenningsregeling en aan een ondersteunend systeem voor de installatiebranche met focus op competentie-eisen. De regeling is gericht op de installatie van warmtepompen, met uitzondering van de bodemgekoppelde warmtepompen, die in de BRL 6000-21 gereguleerd zijn.

Twee verschillende certificeringsregelingen

Voor de markt is het verwarrend dat er een concurrerende certificeringsregeling van de stichting STEK is met vrijwel hetzelfde doel. Vereniging Warmtepompen zet zich in voor één kwaliteitsregeling die kwaliteit en vertrouwen in de markt borgt en die voor installateurs aantrekkelijk is. We hebben STEK aan tafel gekregen in de InstallQ TC. Het is een grote uitdaging om de markt uiteindelijk één regeling aan te gaan bieden. Het alternatief is dat ‘we’ de markt laten kiezen en daarmee volgens de Vereniging Warmtepompen zowel de installateurs als de eindgebruikers in verwarring zullen brengen.

Op 30 maart is de derde InstallQ TC meeting. Wij strijden voor uw belangen en houden u op de hoogte!

Geschreven op:

Datum vrijdag, feb 26

Onze leden

Dé brancheorganisatie voor warmtepompen in Nederland

Voorheen DHPA (Dutch Heat Pump Association)

Vereniging Warmtepompen

Postbus 5135
1410 AC Naarden

E-mailadres

Site informatie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief