1. Home
  2.  → 
  3. Vereniging Warmtepompen
  4.  → Frank Agterberg in Vakblad Warmtepompen: ’Warmtepompen 40 procent goedkoper maken is niet haalbaar’

Frank Agterberg in Vakblad Warmtepompen: ’Warmtepompen 40 procent goedkoper maken is niet haalbaar’

 

Onlangs presenteerde het kabinet een actieplan dat de grootschalige uitrol van hybride warmtepompen mogelijk moet maken. In dit plan staat onder andere dat deze toestellen over acht jaar 40 procent goedkoper moeten zijn dan in 2021. Frank Agterberg, voorzitter van Vereniging Warmtepompen, vertelde in het programma Zaken Doen van BNR Nieuwsradio dat zo’n forse prijsverlaging niet haalbaar is.

Agterberg begrijpt de wens dat warmtepompen goedkoper moeten worden. “De warmtepomp wordt wellicht beschouwd als een duur product”, stelde hij in de uitzending. Maar de vraag is volgens hem echter of die perceptie terecht is, met name omdat de terugverdientijd een ‘no-brainer’ is. “Een gemiddelde woning gebruikt 1.200 m³ gas; tegen de huidige prijzen praat je dan over 3.000 euro aan variabele kosten per jaar”, rekende hij voor. “Bij een all-electric-installatie dalen die variabele kosten naar een bedrag van tussen de 1.200 en 2.600 euro per jaar. Door dat verschil betalen de aanschaf- en installatiekosten zich relatief snel terug.”

Lees het volledige artikel, waarin ook het Actieplan (Hybride) Warmtepompen, het tekort aan installateurs en de ‘gewoon goede’ business case van warmtepompen worden aangestipt, op Vakblad Warmtepompen

Heeft u de uitzending van BNR Zakendoen gemist? Dan kunt u deze hier terugluisteren.

Geschreven op:

Datum dinsdag, jul 12

Onze leden

Dé brancheorganisatie voor warmtepompen in Nederland

Voorheen DHPA (Dutch Heat Pump Association)

Vereniging Warmtepompen

Postbus 5135
1410 AC Naarden

E-mailadres

Site informatie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief