Hoge-temperatuur warmtepompen (HT-WPs)

 

Vereniging Warmtepompen is in overleg met NEN en de NTA-rapporteurs over de waardering van HT-WPs. Het gaat hierbij om uitbreiding van de forfaitaire tabellen in H9 van de NTA 8800 voor zowel woningbouw, utiliteit als grote collectieve systemen. Omdat deze niet verder gaan dan 55 °C, lijkt het alsof warmtepompen geen hogere temperaturen kunnen leveren.

Om deze verkeerde indruk weg te nemen is het van belang de bewuste tabellen uit te breiden met forfaitaire waarden voor hogere afgifte temperaturen. Daarbij lopen we in het overleg met de NTA 8800 vertegenwoordiging vast op het ontbreken van gecertificeerde testgegevens voor kleine warmtepompen en praktijkresultaten (uit monitoring) van grotere systemen. Het betreft hierbij ook de combinatie met hogere brontemperaturen.

Oproep: lever uw data bij ons aan!

Bij deze een oproep aan leden van Vereniging Warmtepompen die over dit soort data beschikken om deze te delen met het secretariaat, via [email protected]. Deze gegevens zullen uiteraard vertrouwelijk behandeld worden en alleen na overleg en waar nodig anoniem aan de NTA 8800-rapporteur beschikbaar worden gesteld.

Geschreven op:

Datum woensdag, jan 26

Onze leden

Dé brancheorganisatie voor warmtepompen in Nederland

Voorheen DHPA (Dutch Heat Pump Association)

Vereniging Warmtepompen

Postbus 5135
1410 AC Naarden

E-mailadres

Site informatie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief