HP Keymark

 

In december 2021 heeft het EHPA-Keymark team een uitgebreide presentatie gegeven, waarin de ins & outs van dit Europese keurmerk werden toegelicht.

HP Keymark wordt in veel landen om ons heen toegepast en kan in Nederland ook gebruikt worden als keurmerk naast de huidige Kwaliteitsverklaring. Het systeem gaat uit van een beperkt aantal steekproeven door een geaccrediteerd test-lab op een complete serie van warmtepompen en verificatie van een deel van de EN 14825-testen.

Voor de bepaling van de energieprestatie zijn in de NL-rekenmethodiek (NTA 8800) ook EN 14511- meetpunten nodig voor zowel aan/uit als modulerende warmtepompen. Het belangrijkste verschil met de huidige NL-Kwaliteitsverklaring is dat bij HP Keymark niet alle testcondities van de EN 14825 en/of EN 14511 in een gecertificeerd lab getest hoeven te zijn.

Samen met de EHPA gaat Vereniging Warmtepompen in gesprek met BCRG (Bureau Controle en Registratie Gelijkwaardigheid)  om de mogelijkheden voor inpassing van HP Keymark in de huidige route naar de Kwaliteitsverklaring te bekijken, met als doel het beperken van testkosten.

Heeft u de presentatie gemist? Dan kunt u deze hier terugkijken:

Geschreven op:

Datum woensdag, jan 26

Onze leden

Dé brancheorganisatie voor warmtepompen in Nederland

Voorheen DHPA (Dutch Heat Pump Association)

Vereniging Warmtepompen

Postbus 5135
1410 AC Naarden

E-mailadres

Site informatie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief