Hybride warmtepomp in trek: ‘Goede tussenstap naar gasloos’

Hybride warmtepompen winnen terrein in de strijd tegen klimaatverandering en hoge energierekeningen. Volgens de grootste fabrikanten groeit de vraag aanzienlijk en nieuwe subsidieregels maken de aankoop aantrekkelijker voor huiseigenaren.

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een elektrische warmtepomp en een hr-ketel. Uit recent onderzoek van de Consumentenbond en zes andere organisaties blijkt dat hiermee 200 tot 600 euro per jaar kan worden bespaard op de energierekening.

In een artikel, dat op 8 januari 2021 op Nu.nl werd gepubliceerd, wijst Puk van Meegeren (Milieu Centraal) er ook op dat de subsidieregels dit jaar interessanter zijn geworden. Tot 1 januari moest je nog twee isolatiemaatregelen nemen om subsidie te krijgen. Nu krijg je die ook als je een elektrische warmtepomp koopt en één isolerende maatregel neemt. “Je kunt dus bij de aanschaf van de warmtepomp ook met subsidie glas vervangen.” Een hybride warmtepomp kost na aftrek van subsidie zo’n 3.000 euro en gaat ongeveer vijftien jaar mee.

Lees het uitgebreide artikel op Nu.nl

Geschreven op:

Datum maandag, jan 11

Onze leden

Dé brancheorganisatie voor warmtepompen in Nederland

Voorheen DHPA (Dutch Heat Pump Association)

Vereniging Warmtepompen

Postbus 5135
1410 AC Naarden

E-mailadres

Site informatie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief