Elektrische warmtepomp in woning uit 1909, een mooi voorbeeld

 

In het AD verscheen een artikel met de kop: ’Elektrische warmtepomp werkt niet in oude huizen? Ik dacht, ik doe het gewoon’. In het artikel vertelt Jan van der Meer, GroenLinks-politicus, gedeputeerde in Gelderland met energie en klimaat in zijn portefeuille, waarom hij besloot om zijn woning zelf aardgasvrij te maken. Dit is een mooi praktijkvoorbeeld ter inspiratie.

Als wethouder in Nijmegen (2006-2014) had hij verwacht dat Nijmegen snel het warmtenet zou doortrekken naar zijn wijk Bottendaal. In die periode was hij verantwoordelijk voor de aanleg van het warmtenet. “Na twee jaar vergaderen is echter nog steeds niet duidelijk wat er in deze wijk gaat gebeuren. Daarom ben ik op zoek gegaan naar elektrische oplossingen. Uiteindelijk dacht ik: ik doe het gewoon.”

Lees hier het uitgebreide artikel. De les van Jan van der Veer: “We zijn te voorzichtig. Ik hoor allemaal argumenten om niet over te stappen op elektrisch, maar het is allemaal niet zo spannend. Ik begrijp dat dit verhaal niet voor elk huis geldt, maar veel mensen hebben een tussenwoning en raken misschien geïnspireerd om in ieder geval te onderzoeken of het kan in een oud huis.”

Bron: AD

Geschreven op:

Datum dinsdag, feb 23

Onze leden

Dé brancheorganisatie voor warmtepompen in Nederland

Voorheen DHPA (Dutch Heat Pump Association)

Vereniging Warmtepompen

Postbus 5135
1410 AC Naarden

E-mailadres

Site informatie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief