‘Is een warmtepomp nog aantrekkelijk, nu de verplichting vervalt?’

 

In Trouw verscheen op 29 juni jl. een artikel waarin uiteen wordt gezet wat de coalitieplannen betekenen voor de uitrol van de warmtepomp in Nederland. Trouw sprak daarvoor met meerdere mensen, waaronder met Frank Agterberg, voorzitter Vereniging Warmtepompen.

Enkele citaten:

De belasting op fossiel aardgas gaat omlaag, staat in het hoofdlijnenakkoord van het beoogde PVV-kabinet. “Dat maakt duurzame oplossingen zoals de warmtepomp duurder”, zegt Agterberg. “Frappant, want de coalitie laat wel de klimaatdoelen intact. Ondertussen de vraag of en hoe die doelen haalbaar worden gemaakt.

Frank Agterberg noemt ook lichtpuntjes:

Lichtpuntjes

Wat voorzitter Agterberg van Vereniging voor Warmtepompen een van de lichtpuntjes vindt in de energieafspraken in het hoofdlijnenakkoord, is het voornemen om de problemen op het overvolle stroomnet op te lossen. Het kabinet wil de regie naar zich toetrekken, stevige keuzes maken. “Dit punt lijkt goed op de agenda te staan. En ruimte op het stroomnet is een belangrijke randvoorwaarde voor het succes van de warmtepomp.”

Ook het feit dat de ISDE-aankoopsubsidie niet verdwijnt, geeft hem de hoop dat mensen uit eigen beweging voor een warmtepomp kiezen. “Ik ben kritisch over de plannen, maar gelukkig is niet alles kommer en kwel.”

Lees hier het hele artikel (exclusief voor abonnees van Trouw)

Geschreven op:

Datum dinsdag, jun 04

Onze leden

Dé brancheorganisatie voor warmtepompen in Nederland

Voorheen DHPA (Dutch Heat Pump Association)

Vereniging Warmtepompen

Postbus 5135
1410 AC Naarden

E-mailadres

Site informatie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief