ISSO-publicatie 98 lucht/water-warmtepompen in woningen herzien

 

Het kennisinstituut ISSO heeft op 23 mei jl. een herziene versie van publicatie 98 uitgebracht, voor lucht/water-warmtepompen in woningen. Deze publicatie is bedoeld om professionals te ondersteunen bij het ontwerp, de uitvoering, de oplevering en het beheer van individuele lucht/water-warmtepompsystemen die buitenlucht en/of ventilatielucht als bron gebruiken.

Nieuwe informatie

De publicatie gaat in op drie typen warmtepompen, te weten: combi-warmtepompen, warmtepompboilers en hybride warmtepompen. De herziene ISSO-publicatie is aangepast aan de hand van de nieuwste inzichten en installatie in de praktijk en er is nieuwe informatie toegevoegd over hybride warmtepompen en afgiftesystemen. Bovendien zijn er bijlagen toegevoegd over de selectie en dimensionering van afgiftesystemen en de ontwikkelingen rondom koudemiddelen.

Warmteverliesberekeningen

De herziene publicatie verwijst ook naar ISSO-publicatie 51, die in 2023 werd vernieuwd en richtlijnen biedt voor warmteverliesberekeningen, die essentieel zijn voor het bepalen van de warmtepomp-capaciteit.

 

U vindt de herziene ISSO-publicatie 98 hier. De ISSO-publicatie 51 vindt u hier.

Geschreven op:

Datum dinsdag, mei 28

Onze leden

Dé brancheorganisatie voor warmtepompen in Nederland

Voorheen DHPA (Dutch Heat Pump Association)

Vereniging Warmtepompen

Postbus 5135
1410 AC Naarden

E-mailadres

Site informatie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief