Nog meer kansen voor hybride én all electric warmtepompen

 

Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (EZK – Klimaat en Energie) stuurde vorige week een Kamerbrief waarin zij de Tweede Kamer informeert hoe het kabinet de komende jaren de aanschaf van warmtepompen nog meer gaat stimuleren. Hier kunt u de op 28 oktober verzonden kamerbrief betreffende Stimulering van warmtepompen inzien. De aanpassing van de subsidieregeling betreft zowel hybride- als all electric warmtepompen.

We kunnen stellen dat met de drie uitgangspunten in deze brief (financiële stimulering, actieplan en normering) er voor de warmtepompen een nog groter marktpotentieel zal worden ontsloten. Daarom zijn wij, samen met de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie, de Nederlandse Verwarmings Industrie, Techniek Nederland, Natuur en Milieu en Netbeheer Nederland actief deelnemer van het in de kamerbrief genoemde actieplan.

Wij hebben met name het breed en diep ter beschikking stellen van gevalideerde informatie over warmtepompen als ons speciale aandachtspunt benoemd om een juiste beeldvorming bij alle betrokken partijen te realiseren. En daarmee de doelgroep een juiste keuze te kunnen laten maken.

Vereniging Warmtepompen is verheugd dat met de aanstaande aanpassing van de ISDE-subsidieregeling alle warmtepompen in de bestaande woningbouw éxtra worden gestimuleerd. De warmtepompensector zal daardoor met een gerust hart de capaciteit verder verhogen om daarmee de verwarming en koeling van woningen en andere gebouwen in Nederland verder te verduurzamen.

 

Geschreven op:

Datum maandag, nov 01

Onze leden

Dé brancheorganisatie voor warmtepompen in Nederland

Voorheen DHPA (Dutch Heat Pump Association)

Vereniging Warmtepompen

Postbus 5135
1410 AC Naarden

E-mailadres

Site informatie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief