Overzicht subsidies en financiële regelingen voor de uitvoering van de lokale warmtetransitie

 

Bij de uitvoering van de lokale warmtetransitie vinden gemeenten en andere lokale overheden veel uitdagingen op hun pad. De financiële mogelijkheden van deze organisaties zijn daar één van. Vaak kunnen subsidies of andere financiële regelingen uitkomst bieden. Maar hoe weet je als gemeente waarvoor je subsidie kunt aanvragen, en met welk doel?

Het NPLW publiceerde een overzicht van de meest toegepaste nationale en regionale subsidies en financiële regelingen. Dit overzicht geeft tevens aan wanneer de genoemde regelingen open staan voor aanvraag. Dit helpt gemeenten om inzicht en overzicht te krijgen. Ook qua timing, zodat gemeenten belangrijke subsidies of regelingen voor uitvoering van de lokale warmtetransitie in hun gebied niet mislopen door het verstrijken van de datum van openstelling.

Het overzicht kan tevens gebruikt worden om inwoners van uw gemeente, woningcorporaties, VvE’s en bedrijven te informeren over de verschillende subsidiemogelijkheden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan isoleren of warmtepompen.

Hier vindt u het overzicht: Overzicht subsidies en financiële regelingen | Programma Aardgasvrije Wijken (nplw.nl)

 

Geschreven op:

Datum maandag, jul 24

Onze leden

Dé brancheorganisatie voor warmtepompen in Nederland

Voorheen DHPA (Dutch Heat Pump Association)

Vereniging Warmtepompen

Postbus 5135
1410 AC Naarden

E-mailadres

Site informatie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief