1. Home
  2.  → 
  3. Homepage
  4.  → Ruim 5.000 bezoekers bij de Open Energiedag op zaterdag 17 september 2022

Ruim 5.000 bezoekers bij de Open Energiedag op zaterdag 17 september 2022

 

Meer dan vijfduizend bezoekers namen op zaterdag 17 september tijdens de tweede Open Energiedag een kijkje bij 62 duurzame energieprojecten. “Super goed dat zoveel mensen zijn komen kijken naar de wereld achter hun stopcontact en thermostaat”, zegt Olof van der Gaag, directeur Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE). “Betrokkenheid van burgers is van levensbelang, want we zijn met elkaar op weg in deze transitie naar een duurzame energievoorziening.” 

De NVDE maakt een jaarlijks evenement van de Open Energiedag, waarvan Vereniging Warmtepompen een van de initiatiefnemers is. “Noteer de derde zaterdag in september maar vast in de agenda.” Ruim zestig duurzame energieprojecten openden de deuren om burgers kennis te laten maken met hun project. Voorbeelden zijn rondleidingen bij experience centers en projecten van warmtepompenleveranciers, een boottocht naar een windpark op het IJsselmeer, een wandeling langs verduurzaamde monumenten die aangesloten zijn op een warmtenet, een kijkje in de keuken bij een bedrijf dat duurzame energie uit de combinatie van zout en zoet water produceert, het bezoeken van windparken in aanbouw en meerdere leerzame rondleidingen over zonneparken die veel aandacht besteden aan biodiversiteit. De 62 locaties die de deuren openden zijn hier te vinden. In samenwerking met Cycling4Climate waren er ook fietstochten in verschillende regio’s.

De NVDE publiceerde op 17 september het opinieonderzoek door Motivaction. Daaruit blijkt dat Nederlanders meer voorstander zijn geworden van de energietransitie door de oorlog in Oekraïne, en ook positiever zijn geworden over windmolens en zonneparken in hun eigen gemeente.

Daar krijg je energie van

De Open Energiedag is onderdeel van de campagne ‘Daar krijg je energie van’. De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) startte de campagne samen met zes (branche-)organisaties: NWEAHolland SolarEnergieSamenVereniging WarmtepompenBranchevereniging Bodemenergie en Geothermie Nederland. Het doel is het versterken van kennis en (lokaal) enthousiasme voor de energietransitie. Met onderbouwde informatie en goede voorbeelden, laten we zien waar de duurzame energiesector aan werkt.

Partners: Stichting WarmtenetwerkEnergie Nederland, DMECNBKLNatuur & MilieuH2 PlatformNatuur- en MilieufederatiesEnergie van Utrecht.

Geschreven op:

Datum maandag, sep 19

Onze leden

Dé brancheorganisatie voor warmtepompen in Nederland

Voorheen DHPA (Dutch Heat Pump Association)

Vereniging Warmtepompen

Postbus 5135
1410 AC Naarden

E-mailadres

Site informatie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief