Verkoop lucht/water-warmtepompen groeit door ondanks geluidseisen

 

Op 1 april jl. zijn de nieuwe geluidseisen voor warmtepompen ingegaan. Er was en veel kritiek op de nieuwe regels en er is intussen veel over gezegd door de branche.

De bepalingsmethode voor de geluidseis was eind november 2020 reeds vastgesteld en de rekentool daarvoor is op 2 december jl. beschikbaar gekomen en gepresenteerd. Bij die presentatie toonde de Vereniging Warmtepompen zich al kritisch op de uitwerking in de praktijk omdat het voldoen aan de norm het resultaat is van maatwerk per situatie (in de link naar dit filmpje vanaf 1:31:56) en het geen apparaat-norm is. Dat vraagt dus om degelijke voorbereiding en installatie door de vakman.

Op dit moment, bijna 3 maanden later na de invoering van de nieuwe geluidseisen, die nagenoeg ongewijzigd zijn ingevoerd ondanks alle kritiek, groeit de verkoop van lucht/water-warmtepompen nog net zo hard door als vóór de invoering. Ook de verkoopaantallen voor producten voor geluidsdemping, zoals omkastingen en inpandige dakoplossingen, stijgen.

Vakblad Warmtepompen maakte een rondje langs een aantal warmtepompleveranciers om hun bevindingen in een artikel te vatten.

Lees hier het volledige artikel.

Meer weten over de geluidseisen, de bepalingsmethode en de rekentool?

Lees dan hier verder. Samen met Techniek Nederland, De Nederlandse Verwarmingsindustrie en de NVKL hebben wij tevens een handige FAQ voor u opgesteld.

 

Geschreven op:

Datum donderdag, jun 24

Onze leden

Dé brancheorganisatie voor warmtepompen in Nederland

Voorheen DHPA (Dutch Heat Pump Association)

Vereniging Warmtepompen

Postbus 5135
1410 AC Naarden

E-mailadres

Site informatie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief