“Warmtepomp gaat niet goedkoper worden”

 

In mei van dit jaar presenteerde het kabinet het bekende actieplan dat de grootschalige uitrol van (hybride) warmtepompen mogelijk moet maken, om Nederland verder te verduurzamen. Edwin Hoogerwerf, directeur van Daikin Nederland en bestuurslid van Vereniging Warmtepompen, werd hier op 12 augustus jl. over geïnterviewd tijdens de uitzending van De Top van Nederland (BNR Nieuwsradio).

“Laat ik vooropstellen dat ik heel blij ben met deze stip op de horizon. Het gaat een versnelling en een beweging in gang zetten. Dat is ook echt nodig. Maar we schuiven nu 400.000 CV-ketels per jaar over de toonbank en 50.000 warmtepompen. Er is dus nog een enorme stap te maken als we straks overal een warmtepomp moeten gaan plaatsen”, zegt Hoogerwerf in het interview. “De techniek is al heel oud en we moeten in Nederland afstappen van het idee dat wij de warmtepomp drie jaar geleden hebben bedacht”, vervolgt de directeur. “Het bestaat al heel lang. Op jaarbasis leveren we miljoenen warmtepompen in Europa.”

Luister het volledige interview, waarin Hoogerwerf ook uitlegt waarom warmtepompen voorlopig niet goedkoper zullen worden, hier terug: Edwin Hoogerwerf (Daikin): ‘De vraag naar warmtepompen is verdrievoudigd ten opzichte van vorig jaar’ | BNR Nieuwsradio

Of lees hier het artikel van BNR: ‘Warmtepomp gaat niet goedkoper worden’ | BNR Nieuwsradio

 

Geschreven op:

Datum maandag, aug 15

Onze leden

Dé brancheorganisatie voor warmtepompen in Nederland

Voorheen DHPA (Dutch Heat Pump Association)

Vereniging Warmtepompen

Postbus 5135
1410 AC Naarden

E-mailadres

Site informatie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief