Warmtepompen in bestaande woningen

 

Hoe kan je je onderscheiden als installateur en hoe word je een betere energieadviseur? In het webinar ‘Warmtepompen in bestaande woningen’ wordt ingegaan op de verschillende vragen en oplossingen die er zijn en dat er niet altijd voor de traditionele oplossingen gekozen hoeft te worden. Én dat het soms eenvoudiger is dan je denkt. Eisma Bouwmedia houdt dit webinar op donderdag 23 september. De uitzending is vanaf 12.30 uur live te bekijken.

Bron: Bouwwebinar.nl/Eisma Media

De energietransitie is in volle gang. In veel nieuwbouwprojecten worden woningen standaard voorzien van een warmtepomp in plaats van de traditionele cv-installatie. Maar alleen daarmee is Nederland er niet. Om te voldoen aan het klimaatakkoord van Parijs moeten alle huishoudens in 2050 aardgasloos zijn. Dat betekent dat ook de bestaande woningen over moeten op een duurzame warmtevoorziening.

Nieuwbouw versus bestaande bouw

Voor de duurzame warmte- en koudevoorziening van nieuwbouwwoningen worden veelal warmtepompen ingezet. Vereniging Warmtepompen ziet de groei van warmtepompen echter stagneren in de renovatiemarkt. Een van de redenen hiervoor is dat mensen vaak de kat uit de boom kijken, maar ondertussen ziet de particuliere woningbezitter ook de gasprijs stijgen.

Goed advies van de installateur cruciaal

De installateur speelt hier een cruciale rol in. Niet alleen door deugdelijk en vakkundig werk te leveren, maar ook door klanten goed te adviseren. Als installateur moet je antwoorden hebben op vragen als: “Levert deze warmtepomp wel genoeg warmte in de winter? Kan ik mijn bestaande radiator behouden? Vergt dit een verbouwing in huis? Hoe zit het met geluid? Kan ik mijn opgewekte energie gebruiken nu de saldering versoberd wordt? En hoe staat het met de versobering van de energiesaldering?”

Het webinar ‘Warmtepompen in bestaande woningen’ vindt plaats op donderdag 23 september vanaf 12.30 uur en is na inschrijving gratis te volgen. Aanmelden kan via deze link. Tijdens het webinar is er volop gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers.

Geschreven op:

Datum woensdag, aug 18

Onze leden

Dé brancheorganisatie voor warmtepompen in Nederland

Voorheen DHPA (Dutch Heat Pump Association)

Vereniging Warmtepompen

Postbus 5135
1410 AC Naarden

E-mailadres

Site informatie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief