Warmtepompen in de wijk!

 

Vereniging Warmtepompen is verheugd over het feit dat Techniek Nederland zich samen met Netbeheer Nederland en Natuur & Milieu inzet voor hybride warmtepompen. Als branchevereniging van alle leveranciers van alle typen warmtepompen, verwelkomen wij dit initiatief dat significant kan bijdragen aan verduurzaming. Door vervanging van aardgasketels door hybride warmtepompen, waar zonder specifieke aandacht wellicht een nieuwe gasketel zou worden aangeschaft, zouden anders kansen op verduurzaming worden gemist.

Warmtepompen leveren met een marktaandeel van ruim 10% nu al een grote en sterk groeiende bijdrage aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving. En daarmee aan de doelstellingen van het Nederlandse klimaatbeleid. De leden van Vereniging Warmtepompen bieden met hun producten totaaloplossingen voor elk gebouw. De hybride warmtepomp in de in het initiatief genoemde segmenten is een onderdeel van deze brede portfolio.

Naast specifieke aandacht voor hybride warmtepompen verdienen all-electric warmtepompconcepten eveneens aandacht waar gebouwen zich daarvoor lenen en waar wijken op korte termijn – vanuit gemeentelijke Transitievisies – van het aardgas af zullen worden gehaald.

Hybride warmtepompen zijn met name een oplossing voor wijken die voorlopig niet aardgasvrij worden gemaakt en voor wijken waar gemeenten kiezen voor hybride als oplossing voor de komende jaren. Wat de beste oplossing richting aardgasvrij is, verschilt per wijk. In sommige wijken kan het juist zeer wenselijk zijn om direct in te zetten op all-electric verwarming of een warmtenet.

Geschreven op:

Datum donderdag, apr 22

Onze leden

Dé brancheorganisatie voor warmtepompen in Nederland

Voorheen DHPA (Dutch Heat Pump Association)

Vereniging Warmtepompen

Postbus 5135
1410 AC Naarden

E-mailadres

Site informatie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief