Meer kennis van warmtepompen voor installatiebedrijven, ontwerpers en monteurs

 

De technische installatiebranche heeft voor medewerkers en bedrijven een kwaliteitssysteem gerealiseerd op het gebied van warmtepompen. Als fabrikant kunt u hierop aansluiten met de trainingen die u verzorgt voor installateurs. En u kunt de installatiebranche helpen door informatie (een brochure) over dit kwaliteitssysteem te verspreiden onder installatiebedrijven en hun medewerkers.

Als fabrikant weet u als geen ander hoe belangrijk het is dat installateurs en hun medewerkers hun klanten correct adviseren over het aanschaffen en gebruiken van de warmtepomp. En dat de warmtepomp correct wordt geïnstalleerd, met een goede instructie voor de gebruiker. De technische installatiebranche heeft hiervoor twee maatregelen getroffen: de Vakmanschapsroute Warmtepomp voor medewerkers en een Erkenningsregeling voor bedrijven.

Gecertificeerde monteurs

De Vakbekwaamheidscommissie (werkgevers en werknemersorganisaties) van de installatiebranche heeft de vereiste kennis en vaardigheden vastgesteld voor zeven functies op het gebied van warmtepompen, onder andere voor monteur, eerste monteur, adviseur en werkverantwoordelijke. Voor deze functies heeft men een toetsprogramma gemaakt en zijn er exameninstellingen geaccrediteerd. De examinering is inmiddels gestart en er zijn al enkele honderden monteurs gecertificeerd.

Als fabrikant kunt u hiernaar vragen als medewerkers van installatiebedrijven zich aanmelden voor trainingen. Als een medewerker zo’n bewijs van vakbekwaamheid bezit kunt er op rekenen dat hij/zij de vereiste kennis en vaardigheden bezit.

Meer informatie hierover vindt u hier: vakmanschapwarmtepomp.nl. Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Marco van der Helm, Vereniging Warmtepompen via de e-mail of telefoonnummer 035 – 542 75 26.

Heeft  u een vraag voor de helpdesk van Vakmanschap Techniek? Neem dan contact op via e-mailadres [email protected] of telefonisch via 026 – 351 31 33.

Erkenningsregeling niet-bodemgekoppelde warmtepompinstallaties voor bedrijven

Om erkend te worden moet een bedrijf voldoen aan verschillende eisen. Deze eisen gaan over het ontwerpen, calculeren, installeren, inspecteren, beheren en onderhouden van warmtepompinstallaties. Ook moet een bedrijf medewerkers in dienst hebben met een bewijs van vakmanschap.

U kunt de installatiebranche helpen haar medewerkers en bedrijven beter toe te rusten voor het werken met warmtepompen, door de brochure “Vakbekwaamheid warmtepompen voor bedrijven en medewerkers”  te helpen verspreiden onder uw installateurs, ontwerpers en monteurs.

De brochure is digitaal te downloaden en te verspreiden: Vakbekwaamheid warmtepompen voor bedrijven en medewerkers.

Papieren brochures “Vakbekwaamheid warmtepompen” bestellen

Als u papieren exemplaren van de brochure wilt bestellen, om deze mee te geven aan installateurs en monteurs, dan kunt u contact opnemen met [email protected].

 

 

Geschreven op:

Datum donderdag, okt 17

Onze leden

Dé brancheorganisatie voor warmtepompen in Nederland

Voorheen DHPA (Dutch Heat Pump Association)

Vereniging Warmtepompen

Bezoekadres:
Het Branche Bureau
Gooimeer 4-15
1411 DC Naarden

Postadres:
Kapteynstraat 1 Unit 220
2201 BB Noordwijk

E-mailadres:
[email protected]

Site informatie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief