Nieuwe rekenmethode milieuprestatie warmtepompen uitgesteld

 

Op 25 april jl. kregen wij de formele bevestiging van NMD (Nationale MilieuDatabase) dat de invoering van de nieuwe bepalingsmethode van warmtepompen t.b.v. de MPG (MilieuPrestatie Gebouwen) later dan 1 mei 2023 zal worden ingevoerd. Hiermee wordt tegemoetgekomen aan het dringende verzoek van Vereniging Warmtepompen. NMD en het ministerie gaan mee in de argumentatie dat er meer tijd nodig is om een betere prestatiebepaling te kunnen doen dan momenteel beschikbaar is.

Binnenkort zal worden besloten en gecommuniceerd wat de invoerdatum wordt. De verwachting is over enkele maanden. Dit geeft Vereniging Warmtepompen hopelijk voldoende tijd om de vanuit de werkgroep voorgestelde branche-actie uit te voeren om categorie 2-productkaarten te laten maken. Dit zijn merkonafhankelijke, type-specifieke kaarten, zónder de 30% ‘veiligheidsboete’ die in categorie 3 data zit. Hiervoor zal Vereniging Warmtepompen een beroep doen op haar leden, om deze data collegiaal ter beschikking te stellen.

Wordt vervolgd; we houden u op de hoogte.

Lees ook ons eerdere bericht over dit onderwerp: Beoordeling Warmtepompen in de Nationale Milieudatabase | Vereniging Warmtepompen (warmte-pompen.nl)

 

Geschreven op:

Datum dinsdag, apr 25

Onze leden

Dé brancheorganisatie voor warmtepompen in Nederland

Voorheen DHPA (Dutch Heat Pump Association)

Vereniging Warmtepompen

Postbus 5135
1410 AC Naarden

E-mailadres

Site informatie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief