1. Home
  2.  → Nieuws

Nieuws

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen omtrent warmtepompen? Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Woningen in voormalige Haarlemse kerk uit 1960 aardgasvrij

Ook monumentale panden kunnen prima verduurzaamd worden. Dat blijkt onder andere uit dit project in Haarlem. De Pastoor van Arskerk is omgebouwd tot meerdere woningen, die door middel van verschillende warmtepompen, waarvoor de stroom wordt opgewekt door middel van zonnepanelen, volledig energieneutraal is gemaakt. De bewoners, die zeer nauw betrokken waren bij het project, kregen er een unieke, comfortabele woning voor terug. Én de energierekening ging van € 0 naar € 850 per maand.

Lees meer

ISDE en SDE ontwikkelingen

Het ministerie van EZK wil bezien of een aanscherping van de in de ISDE opgenomen voorwaarden ten aanzien van de kwaliteit van de uitvoering van maatregelen gewenst en mogelijk is, waarbij EZK zich vooralsnog wil beperken tot de installatie van warmtepompen. Enerzijds omdat bij de installatie van warmtepompen in de praktijk soms problemen spelen waardoor de warmtepomp negatief in het nieuws is gekomen. Anderzijds omdat in de markt al een aantal certificeringen en erkenningen beschikbaar zijn.

Lees meer

Rol van warmtepompen in (handreiking) regionale transitievisies warmte?

Via de NVDE zijn wij intensief betrokken bij de facilitering van de Regionale Energie Strategieën (RES) waarin, naast verduurzaming van elektriciteitsopwekking, de dertig RES-regio’s hun gemeenten- en regio-overschrijdende duurzame warmtebronnen identificeren. De oplevering van de RES 1.0 per regio is voorzien op 1 juli 2021 met een formele update iedere twee jaar.

Lees meer

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Onze leden

Dé brancheorganisatie voor warmtepompen in Nederland

Voorheen DHPA (Dutch Heat Pump Association)

Vereniging Warmtepompen

Postbus 5135
1410 AC Naarden

E-mailadres

Site informatie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief